Het nieuwe werken

Langzaam aan worden we er ons van bewust dat we in een nieuwe wereld leven. We werken zo veel mogelijk thuis en we houden voldoende afstand. We hebben nu op kantoor een veilige omgeving voor onze klanten en medewerkers om goed te kunnen werken. Er zijn fysieke maatregelen genomen. Bijvoorbeeld een desinfectie station, schermen, afzuig ventilatoren in de spreekkamers en ionisatie apparaten.

En nieuwe spelregels. Zomaar binnenlopen gaat niet meer. Immers kan het dan gebeuren dat er teveel mensen binnen zijn. U maakt daarom per email (of voicemail) vooraf een afspraak . Geef alstublieft uw telefoonnummer en emailadres door.We plannen dan met de juiste adviseur voldoende tijd in zodat u alle nodige aandacht krijgt. Of we gaan bellen of beeldbellen als dat passend of nodig is, bijvoorbeeld als u ziek bent.

Alleen samen krijgen we corona onder controle, zorg goed voor elkaar.

Ooit,


Heel lang geleden vertrouwde u geld toe aan uw levensverzekeraar. Misschien betaalt u nog steeds premie.

Nu is er met een aantal van deze maatschappijen iets aan de hand.
Voorbeelden hiervan zijn: Nieuwe Hollandse Lloyd, Winterhur, Aachener -Münchener, DBV (Deutsche Beambten Versicherung), AXA, UAP Providentia, Helvetia, Noord Hollandsche Leven Maatschappij, Zurich Leven, Zwitserleven en verder nog een paar kleinere. Dit waren allemaal verzekeringsmaatschappijen met hun basis in Europa.

Begin deze eeuw was er een gekte in fusies en overnames. Al deze maatschappijen werden overgenomen door SNS-Reaal, later alleen Reaal. Dit bedrijf dreigde om te vallen door de crisis en wanbeleid van 2008 en verder. Bestuurders werden aan de kant gezet en soms beboet.

Er werd staatsteun gegeven en Reaal, nu Vivat genoemd, werd voor een appel en een ei (85 miljoen) in 2015 verkocht aan het Chinese Anbang. Daar zouden de belangen veilig zijn volgens de minister van Financiën Dijsselbloem.

Slechts 2 jaar later werd Anbang door de Chinese regering onder curatele gesteld omdat de financiële positie in gevaar was gekomen. In 2018 werd bestuursvoorzitter Wu Xiaohui tot 18 jaar cel veroordeeld wegens grootschalige fraude. Dat pakken ze in China heel wat steviger aan dan hier.

Nu verkoopt Anbang de levensverzekeringen aan Athora Holding omdat ze kapitaal nodig hebben. Ook nu weer zegt de minister van Financiën en de toezichthouder dat dit veilig is.

Athora Holding bestaat pas sinds 2014 en is een opkoopbedrijf gevestigd op het eiland Bermuda, een belastingparadijs en vluchtoord voor schimmige bedrijven. Erg veilig voor de aandeelhouders omdat daar fraudezaken natuurlijk mooi verstopt kunnen worden.

Via deze structuur worden er in Europa levensverzekeringsmaatschappijen opgekocht.
Uit hun doelstelling: “”Athora zet kapitaal en middelen in om haar missie om een zelfstandig en geïntegreerd verzekerings- en herverzekeringsbedrijf op te bouwen uit te bouwen. Onze groei wordt voornamelijk gerealiseerd door acquisities, portefeuilletransfers en herverzekering. We bouwen aan een Europees verzekeringsmerk””.

Zo kennen we er nog wel een paar, opkopen, vol met krediet stoppen, uitwinnen en afstoten. Dat heeft dit type bedrijven in Nederland bijvoorbeeld ook met V&D, Hema, Ten Cate en dergelijke gedaan.

Het grote flitsgeld bestuurt nu uw spaarpolis, lijfrentepolis of pensioenpolis. Wel veilig volgens de minister. Als u dat ook vindt, hoeft u niks te doen en kunt u rustig afwachten tot de datum van uitkering.

Heeft u zorgen, deel ze dan met ons.

Harrie Smits

Bank- en verzekeringszaken.

Aangepast protocol vanaf 31 maart 2020.

Er geldt nu dat u altijd van tevoren per email of telefonisch een afspraak maakt. Er is immers niemand op kantoor. Er komt speciaal hiervoor iemand om de afspraak te regelen.

Alleen na een geplande afspraak voor noodzakelijke zaken waarbij een handtekening nodig is of identificatie kunnen we u helpen. Liefst zolang van tevoren als mogelijk. We hebben voor sommige zaken noodprocedures waardoor het zetten van handtekeningen  via digitale weg omzeild kan worden. Een teamlid informeert u hier dan over. Als er contant geld moet worden opgenomen komt iemand van ons team naar kantoor. Er wordt geen muntgeld aangenomen. Wel uitgegeven zolang de voorraad strekt. Graag van tevoren aangeven hoeveel u op wil nemen. Het wordt dan voor u klaargelegd. Als u dat wil kunt u ter plekke een betaalrekening met wereldpas openen en internetbankieren aanvragen, handig voor als u weer geld op wil nemen of overboeken zodat u dat vanuit huis kunt. Bij storten papiergeld graag van tevoren per biljetsoort bundelen, elastiekje erom en een telbriefje erbij ter controle.

U kunt voorlopig niet meer zomaar bij ons binnenlopen helaas. Alle teamleden werken vanuit huis.

Vanwege het beschermen van de medewerkers en van u mag er maximaal één persoon tegelijk in de hal. Daarom een strakke tijdsafspraak zodat er geen wachtenden zijn. Er hangt een desinfectie apparaat in de hal waar de handen moeten worden gereinigd. U wordt vanachter de glazen schuifwand geholpen. Handen geven en koffie drinken doen we wel weer later dit jaar. Neem altijd uw identiteitsbewijs of paspoort mee.

Altijd geldt dat als u wat wil vragen dat u altijd kunt bellen en inspreken 0475594990 of e-mailen naar info@afac.nl . U wordt teruggebeld of gemaild. Graag geduld, het kan even duren.

Totdat alle teamleden weer veilig zijn en de overheid aangeeft dat de toestand weer normaal mag worden genoemd moeten we het hier mee doen.

Blijf gezond!

Het AFAC team.

Mensen allemaal bedankt !

We zijn nu twee weken gecontroleerd beperkt open met strakke hygiënische maatregelen. En iedereen werkend vanuit huis.

Eerst hadden we zoiets van “”hoe moet dat, hoe kunnen we onze klanten blijven helpen?””.

Nu kunnen we zeggen dat dankzij de medewerking en begrip van iedereen het boven verwachting goed gaat. Onze begripvolle klanten en ons flexibel team werken hier perfect samen. We bedanken ook de mantelzorgers en familie van kwetsbare mensen die met ons via digitale lijnen de communicatie op gang houden.

Met wat houtje-touwtje procedures en hulp van meedenkende mensen bij banken, verzekeraars, taxateurs, makelaars, notarissen en andere professionals. Hier leren we pas echt onze meest kwalitatieve partners kennen en leren we met wie we het beste later verder kunnen.

We merken hoe belangrijk het direct menselijk contact is sinds we dat moeten missen. Elkaar zien en horen via een smartphone of beeldscherm is toch maar een slap aftreksel van het echte leven.

Ook nu weer blijkt een crisis een hele sprong in ons lerend vermogen los te maken.

Tot betere tijden.

Harrie Smits

CORONA NOODMAATREGEL

Op advies van de overheid sluiten we ons kantoorgebouw om contacten te vermijden. We voorkomen hierdoor dat mensen ziek worden.We gaan vanuit huis werken. Dat gaat ongemak opleveren helaas. We luisteren meerdere malen per dag de voicemail af op 0475-594990 en lezen onze email op info@afac.nl . Geeft u vooral uw email adres en telefoonnummer aan in uw bericht. Als u Skype heeft ook graag uw Skype adres.

Regiobankzaken

Graag voor kleinere opnames zoveel mogelijk pinnen. Wilt u of uw vereniging grotere bedragen opnemen of afstorten dan graag vooraf overleg. Voorlopig alleen papiergeld, geen munten. We spreken dan een moment af en er komt iemand naar kantoor. Voor vragen over het saldo, en overboekingen tussen rekeningen graag bellen en inspreken of een email. We bellen u terug en regelen dit vanuit thuis.

Uw AFAC team,

Harrie, Sophie, Nikki, Karlijn, Christel en Ad.